Pirelli förlänger med Formel 1

Pirelli-Silverstone-02

Pirelli meddelar idag att kontraktet har förlängts med Formel 1 och att man fortsätter att vara den enda leverantören av däck till Formel 1 de kommande 3 åren. Dessutom kommer man under den kommande kontraktsperioden med start 2014 att få 1 av de 12 försäsongtestdagarna dedikerad till test av regndäck. Varje team måste också avsätta 1 av de 8 testdagarna under pågående säsong till däcktest för Pirelli.

Att Pirelli fortsätter var det ända möjliga, speciellt så sent som beslutet nu togs. Tycker också att det är viktigt för Pirelli att fortsätta och nu på allvar få en chans att reparera sitt skamfilade rykte och när det dessutom sker med regeländringar som faktisk gör det möjligt för Pirelli att förbereda sig tillräckligt så är inte jag oroad över framtiden på däcksidan..