Lite action innan jul… men inte mycket.

Det är inte jättemycket som händer i F1-världen just nu, med all rätt, det har varit en lång säsong och det behöver vilas lite också. Några av teamen är dock på plats i Bahrain för däcktester tillsammans med Pirelli, att det kommer så lite rapporter därifrån beror på att detta är en blindteast för teamen, av samma typ som den Mercedes gjorde i Barcelona tidigare i år. Teamen och förarna får helt enkelt inte reda på vilken typ av däck de kör och vilka inställningar och hur det ska köras bestämmer mer eller mindre Pirelli helt själva. Lite blandat också vilka förare de deltagande teamen har valt att skicka, Ferrari kör med Jules Bianchi och Pedro de la Rosa, spanjoren för att få data att ta med till simulatorn. Red Bull skickade, Bahrainboende Sebastian Buemi, Mercedes kör med Nico Rosberg och Toro Rosso med Daniil Kvyat som naturligtvis gärna får några extra km i bilen innan debuten nästa säsong. Fyra team på plats alltså även om både Force India och Mclaren också var anmälda men som båda valde att hoppa av.

Fortfarande inga besked om vad som händer våra svenska förare med ambitioner på racing på högsta nivå nästa säsong. Marcus Ericsson är aktuell för Caterham alltjämt, åtminstone om vi får tro Eddie Jordan och Felix Rosenqvist har både DTM och World Series på radarn för nästa säsong. DTM-spåret är nog rätt beroende på att att Mercedes utökar med två bilar men konkurrensen är stenhård, speciellt som Paul Di Resta kan vara aktuell för en comeback i DTM.

Apropå World Series så tar Red Bull-junioren Carlos Sainz över platsen efter Kevin Magnussen i Dams WsbR-team, Magnussen vann mästerskapet förra säsongen och tar ju som bekant steget upp till Formel 1 med Mclaren. Ställer mig faktiskt lite frågande till om Sainz verkligen ska ha Red Bull-stöd, han är ingen av mina favoriter och kör vårdslöst. Sainz är givetvis snabb men saknar många gånger rätt omdöme och har en attityd som kan bita tillbaka väldigt hårt om han inte passar sig.

Vidare så har en av Felix Rosenqvist värsta konkurrenter i F3 den gångna säsongen, Britten Alex Lynn, steget till GP3 efter att ha blivit en av Red Bulls juniorer fr o m nästa säsong. Han tar över platsen i Carlin efter den regerande mästaren Daniil Kvyat och är den förste föraren att bekräfta en plats i GP3 2014. I GP3 hoppas vi att Jimmy Eriksson kommer att återfinnas också, efter en svag debutsäsong med mängder av problem i teamet är ambitionen att köra kommande säsong också och med betydligt högre målsättning. 2013 får anses som ett läroår trots allt och Jimmy Eriksson testade med ett flertal team i Abu Dhabi efter säsongsavslutningen i november.