Nico Hülkenberg klar för Force India!

Nico Hülkenberg klar för Force India

Nico Hülkenberg klar för Force India

Inte helt oväntat kom beskedet att Nico Hülkenberg går tillbaka till Force India efter att ha skrivit på ett flerårskontrakt med det Silverstonebaserade teamet.

Ett lika bra som logiskt beslut för både Force India och Hülkenberg som dock får fortsätta att leva lite på skuggsidan i F1, en bit från de riktigt bra platserna hos det stora teamen. Det viktiga är dock att Hülkenberg blir kvar och nu, som det verkar, har en långsiktig plan tillsammans med Force India framöver.

Detta blir alltså ”Hulkens” andra sejour hos Force India som han tvingades vara tredjeförare hos 2011 efter att ha petats hos Williams efter sin debutsäsong 2010. Året efter tog han plats som tävlingsförare och visade upp bra fart, inte minst vid säsongsavslutningen i Brasilien där han så när nådde ett bra resultat i svåra förhållanden. Trots ett bra år hos Force India 2012 flyttande han till Sauber 2013 med förhoppningen att detta skulle vara ett kliv uppåt i karriären, en säsong som började ner men slutade upp. Många har imponerats av hans mogna körning under året och ett kontrakt med Ferrari var i princip påskrivet vid Ungerns GP som ersättare till Felipe Massa innan Italienarna istället valde att anlita Kimi Räikkönen som blivit tillgänglig med Lotus alla problem med ekonomin. Lotus var annars också ett alternativ för Hülkenberg som ersättare till just Räikkönen, men nyss nämnda ekonomi var ett problem då Lotus har varit i stort behov av finansiering vilket tysken inte kunnat bidra med på den nivå som krävts.

Att bli förbisedd är något som 26-årige Hülkenberg fått leva med många gånger och frågan är om han någonsin kommer att köra för ett toppteam med den rådande kontraktsituationen?