Alex Lynn mästare i Macau – Rosenqvist fick bryta…

Det blev ingen seger för Felix Rosenqvist i den 60:e upplagan av Macaus GP. Redan ut på det första varvet, kort efter start, var det färdigtkört för den svensk favoriten efter att touchat sitt högra framhjul med vad som såg ut att vara italienaren Raffaele Marciello. Marciello kunde fortsätta, tills han mot slutet själv kraschade bort sig i sista sväng från tredje plats, medan Rosenqvist hjulupphängning gick sönder direkt. Ungefär samtidigt hände nästa stora krasch där den andre svensken, John Bryant Meisner, kraschade hårt med räcket efter Mandarin Bend dock utan att skada sig. Således ingen vidare svenskdag även om Tom Blomqvist körde upp sig från 24:e rutan till 8:e plats i mål.

Som jag upplevde det så gjorde Rosenqvist, för en gång skull, ingen perfekt start och hamnade mitt i högen när bilarna kom rusande mot Mandarin Bend och det blev helt enkelt för trångt.

Se startincidenten här

Vann gjorde en ohotad Alex Lynn som ledde från start till mål från pole position med portugisen Antonio Felix da Costa på andra plats och brasilianaren Pipo Derani som trea.

Resultat finalrace Macau GP

resultat Macau GP

resultat Macau GP