Mot Hockenheim…

Första snön har landat i Uppsalatrakten.. Passar rätt bra att ta flyget till Hockenheim då för avslutningen av DTM och FIAF3:s Europamästerskap. DTM är redan avgjort med Mike Rockenfeller som mästare, värdig sådan, medan F3 har 75 poäng (tre race) att köra om denna finalhelg. Felix Rosenqvist kan vinna men ligger 45,5 poäng bakom och det krävs speciella omständigheter för att det ska gå vägen. Vi har ytterligare en svensk i F3, John Bryant Meisner, som debuterade i EM på Vallelunga med en klart godkänd insats och kör nu även finalen på Hockenheim. Allt detta är gissningsvis lite förberedelser inför inofficiella VM i F3 i Macau där både Bryant Meisner och Felix Rosenqvist ska köra.

Faktiskt riktigt många svenska som är på plats denna helg och tävlar. Förutom DTM och F3 har vi Scirocco Cup som har både Victor Bouveng och Mikaela Åhlin-Kottulinsky i startfältet, dom ska bl a tävla mot Rymdfallskärmshopparen Felix Baumgartner. I tyska Porsche Carrera cup kör Lars Bertil Rantzow, Snickar-Matte Karlsson och Ola Nilsson.

Från F1-världen kommer rykten om att Quantum Motorsports kommer in som en större investeringspartner till Lotus, och det är enligt uppgift rätt stora pengar. En sådan deal borde säkra platsen i teamet för både Romain Grosjean och Nico Hulkenberg för nästa säsong. Grosjean har åtminstone fått beskedet att ett nytt kontrakt bara är en formalitet men det har även gått rykten om att Hülkenberg har skrivit på ett kontrakt för nästa år men inte för vilket team.

Håll utkik också, under dagen, på Viasatsport.se där kommer nämligen vår senaste podcast att ligga. Bör finnas för avlyssning runt lunchtid.