Fernando Alonso har inga planer på att lämna Ferrari…

Nej, inte om vi får tror honom själv direkt efter kvällens andra träningspass. På en direkt fråga från SKY, efter att Mclarens teamchef Martin Whitmarsh satt Fernando Alonso högst upp på önskelistan redan inför nästa år, svarade spanjoren att han inte har några planer på att lämna Ferrari. Han meddelade klart och tydligt att han har det bra hos Ferrari, han älskar sitt team och är nöjd med att få Kimi Räikkönen som teamkamrat nästa säsong.

Om detta stämmer är en annan fråga, Whitmarsh har bekräftat att en kontakt tagits med Alonsos management då man tvekar att förlänga med Sergio Perez men det behöver ju för den skull inte betyda att en flytt är aktuell. Alonso har kontrakt med Ferrari och ett byte till Mclaren skulle sannolikt bli en dyr affär för Santander som står för fiolerna.

Dagens träningar här i Singapore visade att Red Bulls toppform håller i sig, de experter jag talat med är rörande överens om att mycket ska till för att det inte ska bli en relativt enkel seger på söndag för främst Sebastian Vettel som hade 6/10 tillgodo på sin teamkamrat och en sekund till närmaste ”icke Red Bull” efter kvalsimulationerna och dessutom ett klart övertag med upptankad bil. De enda som kunde mäta sig i ”racetrim” verkar vara Lotus och Kimi Räikkönen, men för att Räikkönen ska kunna vara ett hot mot ytterligare en Vettelseger så krävs ett kval utöver det vanliga.

Vi ska dock komma ihåg en sak, här i Singapore är sannolikheten för säkerhetsbil närmast hundraprocentig och det kan ändra förutsättningarna radikalt, blir det dessutom flera sådana situationer så kan det blir riktigt öppet trots Red Bulls överlägsenhet så här långt. En annan faktor är vädret där en det inte regnar här i Singapore, det formligen vräker ner när det väl kommer, dock verkar väderprognosen stabil med torrt väder för söndagen.

I GP2 var Marcus Ericsson på väg mot ännu en bra startposition i dagens kval, tyvärr förstördes hans bästa varv av trafik och det var även trafik upp till domarna efteråt med flera bestraffningar att vänta. Kan bli någon startposition bättre för Ericsson istället för den 9:e tid som han hade som bäst, i skrivande stund är dock inget klart med ev bestraffningar. Pole position togs av Carlins Jolyon Palmer före teamkamraten Felipe Nasr.