På plats i Italien…

Har då anlänt till Italien, SAS lyckades dessutom med konststycket att hinna lämna gaten innan Mr Obama’s flygmaskin stängde hela Arlanda. Det var faktiskt ett litet orosmoment eftersom vi inte hade råd med någon längre försening med bokade intervjuer i Paddock. Allt gick dock som planerat och det som skulle göras är i det närmaste gjort.

En av de bokade intervjuerna var med Kimi Räikkönen som visade sig snusa Göteborgs Rapé och gärna tog emot en dosa av undertecknad när hans egna var på upphällningen. Hade också en sittning med Mark Webber som fortsätter sin ”farewell tour”, även om han själv börjar bli lite trött på den etiketten. Mycket intressant kom från Australiensaren som gärna mindes sitt första race i karriären i Albert Park. Webbers känslor kring sin avskedssäsong hör och ser du mer av i vår sändning på söndag i Viasat Motor med start 13.30

Fick fortsatt starka indikationer på att dealen mellan Ferrari och Kimi Räikkönen är klar, detta från en källa jag bedömer som väldigt god. Detta har ju redan rapporterats en hel del bl a på en finsk webbsite, SoumiF1.com, och jag förhörde mig lite kring hur trovärdig den siten egentligen är och enligt min källa har den ordentligt ”torrt på fötterna”. Ett tag verkade det som om ett byte mellan Kimi Räikkönen och Fernando Alonso var på gång, d v s att Alonso skulle byta plats med Räikkönen och ta med sig storsponsorn Santander. Verkar dock som om den spanska storbanken sagt blankt nej till en liknande variant och att det blir Alonso och Räikkönen tillsammans hos Ferrari 2014, självklart under förutsättning att ryktena kring Räikkönen stämmer. Kimi själv avslöjade i varje fall inget om framtiden…

I övrigt inte mycket att rapportera mer än att det är otroligt varmt, närmare 30 grader och svetten lackar nu när man blivit lite van med svalare väder hemma i Sverige. Ett s k I-landsproblem och inget som bekymrar speciellt.

Avslutningsvis, varför inte lyssna på Eje och min senaste podcast