Silly season – med betoning på silly

Idag har vi fått reda på att Kimi Räikkönen fortfarande är aktuell för Red Bull, för några dagar sedan var beskedet tvärtom, enligt hans manager hade samtalen med det österrikiska teamet avslutats. Vi har även läst att Kimi Räikkönen har skrivit på 2+1 år för Ferrari och att Lotus håller i taktpinnen när det gäller finländarens framtid i F1. T o m Mclaren sägs vara intresserade i någon slags affär där Jenson Button skulle gå till Ferrari.

Kan det bli mer ”silly” än så?

Kanske mer än någon annan gång i Formel 1 så läcker det ut information under ”silly season”. Har hävdat det förr, allt som snokas upp av diverse experter, journalister och bloggkommenterare är information som med största sannolikhet ”planterats”. Jag tror att saker och ting viskas runt lite lagom mycket för att det passar den ena eller den andras syften och eftersom som nyhetstörsten är så stor så blir det rena hysterin över att vara den som knäcker storyn, vilket i sin tur gör att det kommer information, kontrainformation och en hel del mer eller mindre galna teorier om vad det än må vara.

Min egen högst personliga teori är att det mesta är klart när det gäller kontrakt men att det av olika kontraktuella (finns det ordet?) skäl inte går att offentliggöra något. Kan t ex vara en prestationsklausul som måste infrias för att en förare ska kunna flyttas för att i sin tur kunna ge plats för nästa o s v. Problemet för alla inblandade är att om det läcker för mycket så måste det komma, närmast motstridiga, uppgifter för att täcka upp så att inte någon av de inblandade kan misstänkas har brutit mot ett gällande kontrakt och därför äventyrar en affär.

När det gäller Kimi så saknar cirkusen närmast motstycke och det börjar bli väl fånig, så fånig att han t o m ”tog ledigt” idag och man kan ju undra varför det blir så galet, vi får ju alla veta tids nog vad som gäller. Tyvärr funkar ingen av oss på det sättet utan jakten på den senaste och mest trovärdiga informationen lär fortsätta.

I morgon sätter, tack och lov, allt fart igen på banan och en av världens häftigaste banor ska få visa sig från sin bästa sida, det ser i alla fall jag fram emot!

God natt..