Inget Red Bull för Kimi Räikkönen…

Så fick vi åtminstone det bekräftat, att det inte blir Red Bull för Kimi Räikkönen 2014. Förhandlingar har pågått men dessa ledde aldrig till något kontrakt. Min egen gissning är att detta varit klart en tid och att det under sommaruppehållet istället varit frenetisk aktivitet hos Steve Robertson med de övriga alternativen som finns för finländaren för det var, enligt Robertson, fler än ett.

Vilka de är har vi väl redan klart för oss, Ferrari eller Lotus och faktum är att det luktar lite Ferrari om hela grejen, inte bara för att en skvallerblaska i finland skrev att det var klart för någon vecka sedan utan mer en magkänsla som blir allt starkare.

Jag gillar som sagt idén med Alonso och Räikkönen i samma team även om jag står fast vid att det bästa för ett team är att ha rollerna klara och tydliga. Att ha två ”superstars” tillsammans i Ferrari blir en utmaning och går framförallt emot Italienarnas tidigare policy att alltid ha en tydlig ”etta” som backas upp av den andreföraren.

Ska vi gissa att Red Bull bekräftar sitt val nu i Belgien och att Ferrari gör det i Italien, låter väl inte som en högoddsare.

Belgien ja, Spa Francorchamps är en fantastisk bana som jag själv fått förmånen att köra några varv på. Förra hösten var jag där och körde gatversionen av Audi R8, en helt galen upplevelse som jag sent kommer att glömma. Fick t o m chansen att köra genom Eau Rouge i torrt på förmiddagen innan det obligatoriska regnet kom till eftermiddagen när det var dags för lite mer sammanhängande körning, flera varv efter varandra. Hur som helst var det en härlig upplevelse..

Här kan ni förresten se Eje och jag själv cykla genom Eau Rouge, ger en ganska bra bild av hur brant det är..

Väderprognoserna denna helg ser rätt så lovande ut även om jag under alla år inte varit där mer än en gång utan att det regnat någon gång under helgen.