V6 Turbo runt Monza – rätt ok!

Trots sommaruppehåll är det full rulle i F1-världen och främst beror det på alla rykten kring Red Bull, Kimi Räikkönen, Ferrari, Daniel Ricciardo och nu senast Fernando Alonso.

Silly season pågår för fullt och det mesta utmynnar i en massa rykten. Det senaste kom när Fernando Alonsos manager Luis Garcia Abad sågs samspråka med Christian Horner under Ungerns GP och direkt var Alonso beredd att att flytta till Red Bull. Det troliga är dock att Abad pratade med Horner om en annan av sina förare, nämligen Carlos Sainz jr som är en av Red Bulls juniorer och en fullständigt rimlig förklaring till deras samtal. Skulle det handla om Alonso är det knappast framför alla fotografer i paddock man startar dessa samtal. Det är givetvis endast de inblandade själva som vet vad som sades, men båda är för slipade för att ställa sig på det viset utan att ha klart för sig att ryktesspridningen skulle starta.

Detta kan iofs vara en medveten strategi från Alonsos management, de senaste uttalandena från spanjoren om Ferrari föll inte i god jord hos Ferraripresidenten Luca Di Montezemolo och det har kommit en del vårdade, men tydliga, uttalanden från Di Montezemolo i riktning Fernando Alonso om att det räcker nu, ingen mer offentlig kritik! Samtidigt är Fernando Alonso en retoriker som gärna väver in budskap i allt han säger till massmedia eller via sociala medier. Kan bli en intressant maktkamp detta och det är paradoxalt nog så att båda dessa herrar har samma utgångsläge för sina uttalanden, nämligen att Ferrari inte har en tillräckligt bra bil.

Så Fernando Alonso till Red Bull? Knappast troligt.

Det andra som läckt ut (jag skriver läckt ut för det är inget som är tänkt för offentligheten förrän det passar någon av parternas syften) är att Kimi Räikkönen skulle ha fått ett anbud från Ferrari om en plats i sitt f d team 2014. Detta är däremot en fullt tänkbar variant där Kimi i brist på ett kontrakt med Red Bull istället väljer Ferrari före ett Lotus med dålig likviditet. Tänk er den kombon med Kimi Räikkönen tillsammans med Fernando Alonso, precis lika läge som om finländaren hamnade i Red Bull men mot en ännu tuffare teamkamrat som många gånger visat att han är beredd att gå väldigt långt för att inte mista sin starka status i ett team.

Så Kimi Räikkönen till Ferrari? Ganska troligt.

Det som troligen får slut på all ryktesspridning är kanske när Red Bull offentliggör vem som blir ersättare till Mark Webber nästa säsong. Då stängs en av de mest åtråvärda platserna och saker och ting faller på plats. Mitt tips är som bekant Daniel Ricciardo med Antonio Felix Da Costa som ersättare i Toro Rosso. Det är sagt att det ska komma ett besked i Belgien eller Italien, ju förr desto bättre tycker jag.

Så Daniel Ricciardo till Red Bull? Mycket troligt.

Till sist, alla ni som är oroliga över hur den nya V6 Turbomotorn kommer att låta nästa säsong. Här kommer ett nytt smakprov från Mercedes som i sin dyno simulerat ett varv runt Monza.. Enjoy