Samarbetsviljan finns helt plötsligt i Formel 1…

Ser man på, nu går det undan även vid sidan av banan. The Daily Telegraph rapporterar idag att förarna har hotat med bojkott av Tysklands GP om inte däcken ändras och det var precis det som Pirelli ville höra. Under dagen idag kommer de troligen att bekräfta att man nu byter från stål- till kevlarkonstruktion i däcken redan kommande helg på Nürburgring.

Här är artikeln i Daily Telegraph

Dessa däck var tänkta att köras redan i Kanada men ändringen stoppades av Ferrari, Force india och Lotus som var då var rädda att mista en stor konkurrensfördel. Händelserna på Silverstone har gjort att saken hamnat i ett annat ljus och när säkerheten nu är äventyrad så verkar alla gå samman, åtminstone temporärt.

Läste också Derek Warricks (BRDC, som äger Silverstone) svar på kritiken att banmarkeringarna skulle ha varit orsaken till haverierna och menade att det var rent nonsens, dessa markeringar har funnit sedan 2009 och det har körts tusentals med mil på dem utan att några haverier av det slag vi såg i helgen inträffat. Kändes inte heller för mig som en hållbar förklaring, visst kan de ha orsakat explosionerna men samtidigt berodde det på att däcken gick alldeles för varma på innerskuldran av helt andra skäl.

Pirelli har nu fått tillåtelse att köra två tredagarstester, på Paul Ricard nästa vecka och i Barcelona två veckor senare, med en bil från 2013. Vilket team och bil det blir eller om alla kommer att delta är oklart men vi kan ju vara säkra på att Mercedes inte kommer att väljas ut först. Dessutom kommer FIA att tillåta tävlingsförarna att delta vid Young Driver Testerna (YDT) på Silverstone 17-19 Juli, som Mercedes redan är avstängda från efter beslutet i den Internationella Tribunalen.