Tävlingsförarna tillåts vara med på Young driver testerna…

När man väl vill som kan F1 enas om saker och ting. Idag kommer besked om ett första steg att lösa däckproblemen som blir att tillåta tävlingsförarna att delta vid Young driver testen (YDT) om knappt tre veckor. Jag skriver ett första steg för jag jag tror det krävs mer. För Mercedes, som är uteslutna från YDT, så är det inte mer än rätt att man då inte få delta, teamet har ju, så att säga, redan gjort sin del.

Bernie Eccelstone gick idag ut och sa att Pirelli har rätt att göra två tredagarstester utan restriktioner, om och vad det riktigt innebär är ännu oklart men det känns som att en riktigt däckstest, förutom YDT, skulle kunna bli av med alla teamen närvarande inom kort.

Tidsfaktorn är viktig och det får inte dra ut på tiden, samtidigt måste ju Pirelli få tid på sig att hinna tillverka däck att köra på. Vad som kommer att gälla nu till helgen vet jag inte ännu men några nya, förbättrade däck lär man inte hinna få fram. Om det betyder restriktioner på något sätt kring inställningar på bilen, däcktryck och liknande får vi väl se. Nurburgring är hur som helst inte alls lika tuff på däcken som Silverstone och just detta kanske räcker för att det ska finnas tillräcklig marginal.