Vettel kvar hos Red Bull och James Allison till Honda…

Sebastian Vettel var snabbast i kvalet i Kanada.

Sebastian Vettel har förlängt sitt kontrakt med Red Bull racing fram till 2015 

Det händer lite F1-världen trots allt med förlängning av kontrakt för Sebastian Vettel som nu blir kvar hos Red Bull t o m 2015, ett ganska väntat beslut eftersom attraktiva alternativ inte verkar finnas och alla som vill se Vettel ev vinna i en annan bil får vänta ett tag till. Personligen så är jag lite kluven, självklart ska man inte sabba en vinnande formula men samtidigt undrar jag om det inte vore nyttigt för Sebastian Vettel att byta miljö, om inte annat för omväxlingens skull och sin egen motivation.

Nu känner jag inte Vettel alls och har ingen aning om hur han är som person och det är möjligt att han hittar all motivation han behöver hos Red Bull och Adrian Newey. BBC hade för en kort tid sedan en ganska tunn story om att Vettel kan tänkas lägga av med F1 inom fem år, detta skulle innebära att han har tid att köra för ett stall till om han nu skulle vilja byta efter 2015.

James Allison

James Allison

Den finska tidningen Torun Sanomat skriver idag också att Lotus f d Tekniske direktör James Allison erbjudits jobb hos Honda. Allison, som just nu är i karantän och inte kan jobba för någon annan i F1 så länge hans nuvarande kontrakt gäller, har enligt uppgift accepterat erbjudandet eftersom den karantänen innefattar inte Honda, den japanska motortillverkaren som ska leverera motorer till Mclaren fr o m 2015.

Det har varit en hel del rykten som placerat Allison hos Ferrari, hos Mclaren och Red Bull men nu blir det alltså t v Honda som blir hans arbetsgivare och det kan på sikt betyda Mclaren som då skulle vinna dragkampen om en av F1-världens mest ansedda ingenjörer..