På plats i Monaco…

Kommentatorshytten i Monaco

Kommentatorshytten i Monaco

Efter en mycket bra flygning ner till Rivieran och Nice är jag nu på plats i kommentatorshytten i Monaco. Efter incheckning på lägenhetshotellet som ligger fem minuter från Casinosquare så blev det en promenad ner till Herkuleshamnen för hämtning av passet som gör att man kan röra sig överhuvudtaget här nere. Utan vettig ackreditering så är det närmast omöjligt att komma någonstans utan att bli stoppad av diverse vakter. Innan mediaackrediteringen blev det dock ett obligatoriskt stopp på Star ‘n Bars för lite lunch, restaurangen ligger precis intill F1-paddocken och är ett mycket populärt ställe för besökare att få sig något i magen och kanske också en skymt av någon av förarna som rör sig där nere.

Har också hunnit med ett besök i GP2-depån och ett kort snack med Marcus Ericsson som är laddad inför helgen. Det blev kvalgrupp 1 för Marcus vilket inte är någon fördel med tanke på att banan normalt sett blir snabbare allt eftersom, men som Marcus själv sa så är det väl bara att gasa lite mer.

Kvällen blir lugn med en stillsam middag innan den jobbiga promenaden uppför mot hotellet och bäddsoffan igen, Eje fick givetvis sängen. Glammigt värre här i Monaco:).