Monaco – Juvelen i kronan!

Monaco (Foto: Red Bull)

Monaco (Foto: Red Bull)

Ett par dagar kvar innan jag åker ner på säsongens första race på plats. Har kommenterat de fem första loppen från studio i Stockholm men nu är det alltså dags att vara ”onsite” som det heter på TV-språk. Och var kan vara bättre än att göra säsongsdebut i Monaco?

Känns självklart bra att få komma lite närmare och det gör man bokstavligen i Monaco där du kommer väldigt nära bilarna var du än sitter, vår kommentatorsbox är på T-läktaren som ligger mittemot depån, precis innan Rascasse. Kommer att filma lite på torsdag och klippa ihop en liten film så ni får följa med bakom kulisserna, tror det kan vara ganska intressant för alla F1-intresserade att se hur vi har det på plats även om Monaco är lite speciellt t o m för oss.

På nyhetsfronten är det ganska lugnt, idag kom dock beskedet att Mclarens förre tekniske direktör Paddy Lowe, som ska flytta till Mercedes, får börja börja arbeta för sin nya arbetsgivare redan i Juni. Tanken var annars att Lowe skulle sitta i något som liknade karantän hos Mclaren fram till årskiftet men efter förhandlingar mellan de två teamen så släpps Paddy Lowe redan nu i Juni. Blir intressant och se vad han kan åstadkomma på längre sikt, i närtiden tror jag han kommer att ha lite påverkan på Mercedes däcksproblem.