Ferrari och Lotus tjurar på Red Bull

Foto: Ferrari

Foto: Ferrari

Inte helt oväntat så har det blivit en del snack efter det att Pirelli valt att ändra däcken fr o m Kanadas GP. Jag brukar ta ganska lätt på den typen av kritik som Ferrari och Lotus adresserat mot Pirelli och Red Bull. Precis som jag skrev i tidigare inlägg så talar alla i egen sak och alla toppteamen använder media på ett väldigt sofistikerat sätt för att framföra sin lobby, för det är precis vad det handlar om. Red Bull har, om det nu är dem som ligger till grund för ändringen, lyckats med sin samtidigt som jag är tveksam till om någon direkt gynnas av att däcken ändras på detta sätt mitt under säsongen. Många kommer att famla i mörkret i Montreal…

Ser vi till själva sakfrågan håller jag med Lotus och Ferrari, tycker det är fel att ändra förutsättningarna mitt under säsong, hur ska man då veta vad man ska göra med uppdateringar för resp bil? Vindtunnlarna ligger som bekant ganska långt före i tid, säkert 4-5 veckor och med nya däck från Kanada så kan en hel del arbete vara bortkastat. Det finns dock lite extra tid med Monacos GP som en buffert. Tycker dessutom att det rent sportsligt är fel eftersom de fördelar som t ex Ferrari och Lotus har nu är utifrån de förutsättningar som gavs till alla team redan i slutet på förra året då man fick testa årets däck för första gången och det är lika för alla.

Såg i någon kommentar att Jaime Alguersuari tyckte hans arbetsgivare gjort fel som lyssnat på Red Bull med flera och ändrat på däcken, då ska vi dock komma ihåg att han är Spanjor och dessutom inte helt nöjd med Red Bull som sparkade ut honom från F1. Just sayin’..

Slänger även in en intressant film av förre F1-läkaren Gary Hartstein om sin tid i Formel 1