Hondas comeback i Formel 1!

Honda-logo

Även om det ännu inte är bekräftat så pekar väldigt mycket på att Mclaren byter motorleverantör i Formel 1 fr o m 2015. Enligt tyska Auto Motor & Sport så har tiden gått ut för den option Mclaren hade på att skriva ett nytt avtal med Mercedes för leverans av motorer från 2015 och framåt och därmed lutar det allt mer åt att Honda gör comeback i F1 med just Mclaren.

Paul di Resta

Force India VJM06

Nu verkar det som om Honda får fler kunder från 2015 för enligt en källa till denna blogg med god insyn så kommer även Force India att köra med Hondas motorer från 2015. Force India kör idag, precis som Mclaren, med Mercedesmotorer men med växellåda från Mclaren och kommer att använda den lösningen även under 2014. Det känns inte som någon tillfällighet att Force India följer Mclaren om de redan har ett tekniskt samarbete när det gäller växellådorna, samma källa var dock inne på att Force India troligen siktar på att bygga sina egna växellådor till de nya Hondamotorerna.