Efter fyra race – bara små förändringar på Pirellidäcken för resten av säsongen

Pirelli-10

Efter fyra körda race har nu Pirelli gjort sin första utvärdering av de, många gånger, utskällda 2013-däcken. Flera förare och team har uttryck sin frustration över hur lite däcken tål under loppen och att det många gånger mest handlar om att åka i ett lägre tempo än vad bilen egentligen klarar för att inte köra slut på däcken i förtid. Mest högljudda har på senare tid Red Bull varit som upplever att man inte alls får betalt för sin fina design med dess höga nivå av downforce och tycker att däcken bör ändras mer åt vad som gällde 2012.

Pirelli-04-Hard-Orange

Nu verkar det som om man delvis får som man vill i Red Bull, Pirelli väljer nämligen att ändra det hårdaste däcket fr o m Barcelona och resten av säsongen. Den hårdaste blandningen blir mer lik 2012 års däck och ska enligt Pirelli ge teamen  ett större spann med sina strategier i kombination med de övriga blandningarna som förblir oförändrade.

Så här ser nomineringarna ut för de kommande tre loppen:

Barcelona: Medium – Hard

Monaco: Supersoft – Soft

Kanada Supersoft – Medium