Kimi favorit till titeln…

Kimi Räikkönen är favorit till titeln enligt er besökare

Kimi Räikkönen är favorit till titeln enligt er besökare (Foto: Andrew Ferraro/Lotus F1 Team)

Kimi Räikkönen är favorit till VM-titeln i Formel 1 2013, iallafall om man får tro den omröstning vi har igång här på bloggen. Kul med sådan intresse och intressant och se hur alla röstar även om jag anar att det röstas en del med hjärtat hos vissa. Tror också att söndagens resultat kan ha en del med röstandet att göra…

Visst sjutton kan Kimi bli världsmästare i år, ingen tvekan om saken, speciellt om det ser ut som det gjorde i söndags. Personligen har jag också tippat Räikkönen som världsmästare men jag vet inte om det tipset kommer från min förnuftiga sida. I Melbourne var det tydligt vem som var snabbast och hade den överlägset bästa däckekonomin men jag tror inte att det kommer se likadant ut hela säsongen. Redan nu till helgen är det helt andra förutsättningar som gäller och vi kommer under säsongen att köra på banor som inte tillåter att du startar topp 7-8 utan att bli för mycket på efterkälken redan efter några varv och då spelar det ingen roll om du kan kan göra 2-3 varv mer än konkurrenterna varje stint, det är inte det som kommer att avgöra. Och Lotusens möjligheter att starta långt fram kommer att bli på bekostnad av däckekonomin, precis som för alla andra..

Vi får nog avvakta några race till innan en definitiv tendens går att se och först då blir det möjligt att ge ett ”förnuftigt” tips på vem som blir världsmästare 2013.